De creativiteit waarmee mensen weten om te gaan met de beperkingen in de crisis is opvallend. Wie creatief is laat zich niet uit de weg slaan als er iets tegenzit. Maar hoe doe je dat, omgaan met obstakels?

In de vorige filmpjes heb je gezien dat het helpt om helder te krijgen wat het doel is van je hoop (je kunt het eerst filmpje hier terugvinden) en heb je verschillende manieren bedacht om dit doel te realiseren (het tweede filmpje kun je hier terugvinden). In dit derde filmpje ga je hier verder mee aan de slag en kun je je hoop vergroten door na te denken over hoe je om kunt gaan met de obstakels in het realiseren van je doel. Klik hier om de hand-out te printen.

Vergroten van je hoop

In drie concrete oefeningen ben je aan de slag gegaan om na te denken over het doel van je hoop, hoe je dit kunt realiseren en hoe je om kunt gaan met de obstakels die je daarbij tegenkomt. Hopelijk heeft dit geholpen om in actie te komen en ben je nu actief aan de slag om je hoop te vergroten. Ben je benieuwd naar jouw hoop? Doe dan een korte zelftest met behulp van The Hope Barometer.