Hoop als kunst van verantwoord leiderschap

The Hope Project brengt nieuw boek uit over hoop als belangrijke drijfveer en motivator voor leidinggevenden

Hoop is een belangrijke motiverende kracht. Daarom zetten leiders het strategisch in, gepast en ongepast. Kunnen we iets met hoop of is het een sloganwoord dat hoort bij goedkope peptalk, valse troost, zelfhulpboekjes en zelfs misleidende manipulatie? Prof. dr. Patrick Nullens geeft in dit boek een genuanceerd beeld van het fenomeen hoop.

Koop het boek nu via deze link

 

Als ethicus geeft auteur Patrick Nullens een genuanceerd beeld van het fenomeen hoop. Vervolgens verbindt hij hoop aan zingeving, wijsheid en ethisch leiderschap. Zowel hoop als leiderschap worden vaak gedreven door de ongemakkelijke ervaring dat de dingen niet zijn zoals ze moeten zijn. Hoop is de kunst van mogelijkheden die gaat schitteren te midden van een crisis. Dit is precies wat we vandaag zo hard nodig hebben. We staan voor enorme uitdagingen en dit vereist moedig leiderschap, op grote en kleine schaal. Dit boek bespreekt hoop als krachtig instrument voor transities en beleidsvorming. Patrick Nullens geeft geen eenvoudige antwoorden, maar wel een inspirerende gereedschapskist waar iedere leidinggevende zelf mee aan de slag kan gaan.

Patrick Nullens is hoogleraar ethiek aan de Evangelische Theologische Faculteit, Leuven. Hij is aldaar verbonden aan het Institute of Leadership and Social Ethics. Verder is hij bijzonder hoogleraar leiderschapsethiek en menswaardige samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek, Utrecht. Hij maakte deel uit van “The Hope Project” dat onderzoek deed naar de effecten van hoop in de Nederlandse samenleving

Aanbevelingen

“Moedig leiderschap. Dat is wat we nodig hebben in deze tijd. Mensen die voorop lopen en anderen inspireren hetzelfde te doen. Met Aandacht voor Echt. Wat er werkelijk toe doet, voor jezelf, je medemens en moeder aarde. De wijze inzichten van Patrick geven je een route; lees dit boek!”
Maria van der Heijden, Directeur-bestuurder MVONederland

”In bange momenten betekent verantwoord leiderschap het samen vinden van hoop. Het schept nieuwe visie, vertrouwen en verbinding binnen de organisatie. Door hoop kunnen mensen tot grootse prestaties komen. Dit boek is daartoe een inspiratiebron die ik u van harte aanbeveel.”
Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance Nyenrode Business University en ervaren bestuurder.

“Een inspirerend boek waarin de kracht van hoop u zal verwonderen. Het biedt perspectief om vanuit een kwetsbaar verlangen de grote uitdagingen van deze tijd samen op te lossen.”
Wilfred van Werven directeur ‒ mede eigenaar Van Werven Infra & Recycling

Taal: Nederlands
Paperback
ISBN: 9789044138108
Druk: 1 | November 2021
76 pagina’s

Te koop via diverse online en offline boekwinkels. (Koop het boek nu via deze link)

Hoop vergroten of versterken in uw organisatie

Hoe is het met de hoop in uw organisatie gesteld? Wat kunt u doen om deze cruciale drijfveer te vergroten? The Hope Project verzorgt trajecten in organisaties om hoop te onderzoeken én te versterken. Meer weten? Zie Samenwerking – The Hope Project en/of neem contact met ons op!