Opnieuw kregen we de kans om in gesprek te gaan over hoop, deze keer in een podcast die georganiseerd werd door de Emma Pavey, PhD van de Susanna Wesley Foundation.

In deze podcast gaat Steven van den Heuvel in gesprek met Hannah Fremont-Brown, die werkt als Campaigns and Church Engagement Officer bij het Joint Public Issues Team (een samenwerking van Baptists Together, The Methodist Church en de United Reformed Church in het Verenigd Koninkrijk).

De (Engelstalige) podcast is getiteld “What is in your hands? Crafting hope with churches in a climate crisis”. Het gesprek ging over de bijdrage die het theologische begrip van ‘hoop’ kan leveren aan christelijke betrokkenheid bij sociale rechtvaardigheid en in het bijzonder in de strijd tegen klimaatverandering.

Met behulp van inzichten uit de hooptheorie pleit Steven voor een activerende, bekrachtigende hoop, die anderen bereikt en erbij betrekt. Verder stelt hij dat de christelijke theologie ook een dergelijke hoop inspireert, terwijl ze ons ook voorziet van een gezonde relativering: het is gelukkig niet helemaal aan ons om elk probleem ‘op te lossen’, in het hier en nu; dit geeft ons enig perspectief als onze kortetermijndoelen worden gefrustreerd.

Hartelijk dank aan Hannah en Emma voor het geweldige gesprek, hopelijk zal het voor de podcastluisteraar inspirerend zijn! Je kunt de podcast beluisteren via onderstaande link:

 

https://susannawesleyfoundation.buzzsprout.com/2132102/12873408-what-is-in-your-hands-crafting-hope-with-churches-in-a-climate-crisis