The Hope Barometer is een inzichtgevend meetinstrument. Dit instrument is ontwikkeld met als doel om hoop op een begrijpbare manier vast te kunnen stellen. Dat kan op zowel landelijk of regionaal niveau als in organisaties.

Wil je weten hoe het ervoor staat op het vlak van hoop voor jou persoonlijk, in jouw organisatie of met betrekking tot jullie activiteiten? Dan is inzet van The Hope Barometer een relatief eenvoudige manier om inzicht te krijgen in hoop. Hierbij wordt The Hope Barometer altijd aangepast aan de context waarin de meting plaatsvindt.

Met de korte zelftest kun je een impressie krijgen van The Hope Barometer. Dit betreft een sterk vereenvoudigde en verkorte test.

Doe een korte zelftest

Meting

The Hope Barometer bestaat uit diverse self-report schalen om de zeven dimensies van hoop te kunnen meten. Dit zijn:

  • Cognitieve hoop
  • Emotionele hoop
  • Deugdzame hoop
  • Sociale hoop
  • Economische verwachtingen
  • Institutionele hoop
  • Spirituele hoop

We meten deze dimensies op basis van bestaande schalen en zelf ontwikkelde, nieuwe schalen.

Inzet in jouw organisatie

In 2019 hebben wij The Hope Barometer ingezet bij diverse organisaties en bewegingen. Deze metingen gaven inzicht in hoop en ook waar men op in kon zetten om de hoop te laten toenemen. Wil je ook The Hope Barometer inzetten voor jouw organisatie? Neem contact op of lees meer over samenwerking.

Contact Samenwerking

Rapporten

Sinds 2016 hebben we The Hope Barometer vier keer uitgevoerd in Nederland. Bij de laatste meting in 2019 zagen we met een gemiddelde score van 6,3 een significant verschil met de uitkomsten van het jaar daarvoor op het vlak van vertrouwen en verwachtingen. Men heeft positievere verwachtingen van het leven in het algemeen en van het sociale domein, zoals onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid.